Altres camins de l'exili. L' Albera i el Castell de Requesens
La visita guiada, a càrrec dels historiadors Lluís Serrano i Miquel Serrano, inclourà un recorregut pels dos recintes principals, la seva evolució històrica, la gran reforma del segle XIX, les referències literàries al castell durant la primera meitat del segle XX i l’etapa de la Guerra Civil i l’exili republicà.

Als voltants del Castell hi ha diferents espais d’interès del patrimoni natural (fauna i vegetació, amb diversitat de tipus de bosc) i també patrimoni cultural i històric, com dolmens, esglésies, masos, fonts, elements preindustrials com forns de calç, forns de rajols i pous de gel, el pantà, arbres monumentals, etc.

El Castell de Requesens, situat al municipi de La Jonquera, en ple Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, és una fortificació d’origen medieval (segle XI), ampliada al segle XIII i, després del seu desús a partir del segle XVI, reconstruïda a finals del segle XIX. Estava vinculada al comptat d’Empúries, fins al segle XV, i al de Peralada-Rocabertí, fins el segle XIX.

Detalls

Data d'inici:24-11-201910:00
Data finalització24-11-201913:00
Preu
4€

Organitza

Telèfon972556533
Correuinfo@museuexili.cat 

Lloc

AdreçaCamí de Requesens s/n
PoblacióLa Jonquera
ProvínciaGirona
Codi postal17700
Castell de Requesens